Voorstellen

Mijn naam is Marieke Schonewille, geboren en getogen in Pijnacker en sinds 2008 woon ik in Marle – Hellendoorn. Al bijna heel mijn leven spelen pony’s en paarden een grote rol. Zelf ben ik actief in de sport als ruiter en sinds de jaren ’90 als KNHS jurylid dressuur (Z) en springen. Het masseren van mensen en paarden doe ik al jaren met veel plezier.

Sinds 1988 werk ik als zelfstandig pedicure. Na de verhuizing naar Twente moest ik opnieuw een praktijk opbouwen. In die periode heb ik het leren weer opgepakt en ben opleidingen gaan doen waar mijn interesse lag, maar waarvoor eerder de tijd ontbrak. Ik ben gediplomeerd humaan sportzorgmasseur en aangesloten bij de NGS en SCAS. Zeven en een half jaar lang heb ik als verzorger van het 1e  voetbal elftal bij MVV’69 veel ervaring opgedaan. Afgelopen jaren heb ik aanvullende diploma’s behaald: blessure preventie, medical taping, bindweefsel-/en periostmassage en manuele lymfedrainage. Een prachtige combi om sporter en paard in goede conditie te brengen en houden. Probleem- en karakterpaarden hebben op de één of andere manier een enorme aantrekkingskracht op mij. Diverse paarden heb ik in het verleden mogen opknappen en/of revalideren. Het was even zoeken om uit het steeds groter wordende aanbod van opleidingen voor paarden(sport)masseur de juiste te kiezen. Vanwege de opmerkelijk goede resultaten uiteindelijk voor de Jack Meagher Methode gekozen en september 2012 gestart met de cursus stress point therapy bij Ellen Immink van Happy Athlete. De resultaten van deze therapie hebben mijn verwachtingen overtroffen.Tijdens de eerste oefenperiode van de opleiding bleven de resultaten niet uit. Het is iedere keer weer een prachtig gezicht hoe een paard onder je handen veranderd, maar nog mooier is het compleet andere gevoel met rijden.

Ik hoop van harte nog veel paarden/pony’s en sporters te mogen helpen hun spierproblemen op te lossen en/of spieren in goede conditie te houden.

Marieke Schonewille, Marle – Hellendoorn

met Balthazar  SGW klasse Z (1990)