Sportmassage

Welzijn van de mens, atleet, de ruiter/amazone

Gelukkig letten sporters en inmiddels ook “niet sporters” steeds meer op hun eigen fysieke gesteldheid: juiste ontwikkeling en balans om tot goede resultaten te komen. Sportscholen schieten als paddenstoelen uit de grond en steeds meer sporters zien het nut van een goede sportmassage in. Regelmatig naar de sportmasseur; niet alleen om de spieren los te maken en blokkades op te heffen maar ook preventief voor sneller herstel, betere prestaties en optimale ontwikkeling.

Een ruiter, amazone kan niet verlangen dat zijn of haar paard optimaal presteert als zij zelf niet in optimale lichamelijke conditie zijn. Dan kan je denken aan spierstijfheid, instabiliteit, verkorte spieren, spierblokkades, balans problemen, rugklachten etc. Pas als een blokkade is opgeheven merk je dat je beter en met kleinere hulpen op je paard kan inwerken.

Een voetballer is teamspeler en fysiek kwetsbaar op het veld. Naast de optimale training en ontwikkeling om spierconditie en spierbalans te optimaliseren kunnen zij door preventieve maatregelingen blessures voorkomen en optimaal presteren.