Bindweefsel- en Periostmassage

Wat is bindweefselmassage ?

Bindweefselmassage is gebaseerd op segmentale theorie en is een vorm van reflexzone therapie. Er wordt invloed uitgeoefend op het vegetatieve zenuwstelsel dat regulerend optreed bij functies die niet onder invloed van onze wil staan en niet in contact staan met de buitenwereld.

Deze interactie speelt zich vooral binnen een segment af. Een segment is het gebied dat door een spinale zenuw wordt verzorgd. Het innerveerd bepaalde delen van het dermatoom (huid), myotoom(spier), sclerotoom(bot) en viscerotoom(organen). Evenwichtsherstel van het vegetatieve zenuwstelsel is het doel.

Bij bindweefsel massage wordt gebruik gemaakt van oppervlakkige- en diepe technieken. Met de oppervlakkige technieken wordt het bindweefsel voorbereid op de diepe technieken die via zenuwen en hormonen invloed uitoefenen op dieper gelegen weefsels.

Bindweefselmassage is goed te combineren met andere massagevormen; het effect van de massage zal groter zijn en herstel zal sneller plaatsvinden.

 

Wat is periostmassage ?

Periostmassage is een vorm van bindweefselmassage en kan net als bindweefselmassage met andere massagevormen gecombineerd worden. Bij periostmassage wordt het beenvlies plaatselijk behandeld waardoor plaatselijke verbetering van de voeding, doorbloeding en groei wordt bewerkstelligd.