Behandeling

Het is belangrijk dat het paard in een rustige, vertrouwde omgeving kan staan bv. in zijn eigen box. Het paard mag die dag nog niet “gewerkt” hebben en moet droog en schoon zijn. De eigenaar of berijder is aanwezig om te helpen het paard vast te houden in juiste, veilige houding.

In eerste instantie zal ik vragen stellen om een goed beeld te krijgen. Daarna ga ik het paard en zadel bekijken en voelen. Mijn bevindingen leg ik aan u voor en stel in overleg met u een  behandelingsplan op. Zo nodig zal ik u door verwijzen naar een specialist.

Meestal is 3 keer masseren voldoende om een paard goed “los” te krijgen. Mocht er sprake zijn van een hoge spierspanning, “oude” spier problemen etc. zullen meerdere behandelingen nodig zijn.

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat u zich realiseert dat het effect van de massage wordt ondersteund door goede training. Adviezen zal ik u na de behandeling overhandigen en toelichten.

Na de behandeling is het belangrijk dat u het paard minimaal een half uur beweging geeft.

Om de spieren van uw paard in goede conditie te houden is het verstandig regelmatig preventief te laten masseren. De frequentie van preventieve massage is afhankelijk van diverse factoren.

 

Nb. Een sportmasseur is géén medicus en stelt geen medische diagnose. Een massage vervangt ook niet een medische behandeling. In geval van een acute medische situatie dient u altijd de (dieren)arts in te schakelen !