Huidverzorging

folder huidverzorging EquiCrwnDe huid is het grootste orgaan van het paard en heeft regelmatige verzorging nodig. Bij compressietherapie is huidverzorging noodzakelijk omdat de paardenhuid onder (langdurig gedragen) kompressen kan uitdrogen. Door regelmatig gebruik van een verzorgingsproduct blijft de huid goed verzorgd en gezond.

EquiCrown SkinCare heeft verschillende verzorgingsproducten ontwikkeld voor de licht geïrriteerde -, beschadigde – en sterk geïrriteerde paardenhuid. Alle producten bevatten microzilver dat de huidflora stabiliseert en antibacterieel werkt. De vochtinbrengende gels kunnen direct onder de EquiCrown compressiebandages worden aangebracht, maar ook onafhankelijk van de compressietherapie ter verbetering van de huidelasticiteit worden gebruikt.

EquiCrown SkinProtect  is een vochtinbrengende verzorgingsgel voor regelmatig gebruik, preventief en voor de licht geïrriteerde paardenhuid.

EquiCrown SkinRepair  is een speciale huidverzorging voor het gebruik bij huidbeschadegingen en kleine wonden. In combinatie met een wondafdekking en Equicrown compressiebandages of een verband kunnen kleine wonden effectief behandeld worden.

 EquiCrown SkinRelief is een speciale huidverzorging voor gebruik bij mok en een sterk geïrriteerde, korstige huid. Het helpt bij de verwijdering van korsten zonder verdere verwonding; het microzilver stabiliseerde de bacterieflora van de huid en kan zo het risico op secundaire infecties verkleinen. Kan in combinatie met lymfedrainage en onder compressiebandages worden aangebracht, zodat oedemen die zich door de huidbeschadiging hebben gevormd, optimaal kunnen worden verzorgd en ontstuwd.