Nieuws

Zaterdag 24-02-18     Proefgerichte Clinic in Wierden.

 

 

Vervolgopleiding lymfe-taping voor paarden                                  7 april 2016  

img008

Paard in Beeld – dé krant voor paardenliefhebbers in Twente      jan. 2016Paard in Beeld jan.2016 lymfe

 

Basisopleiding Manuele Lymfedrainage Humaan afgerond   !             Januari  2016 Inmiddels gestart met het vervolg hierop; Lymftaping, verdieping en specialistische technieken MLD MLD

 

 

Met collega’s naar Leeuwarden: “Animal inside out                         12 december 2015  Heel erg leuk en interessant om alle spieren die we normaal alleen maar voelen nu zo mooi te kunnen zien !

Animals inside out

 

Kerstmarkt in Daarle op 9-12 as.;  wij zijn erbij !                                    December 2015

kerstmarkt

 

 

 

Ze zijn binnen….. de huidverzorgingsproducten van EquiCrown           November  2015  Voor meer informatie http://www.stapopdegoedeweg.nl/huidverzorging/

folder huidverzorging EquiCrwn

 

 

 

Masterclass  Jack Meagher Sports Therapy                oktober  2015

Masterclass

Masterclass Jack Meagher Sports Therapy

 

Druk met de studie…..                                                                           juli  2015          Aansluitend op de opleiding Equine Lymfe Drainage, heb ik begin juni de vervolgopleiding (verdieping) van lymfe drainage gevolgd. Ontzettend leerzame, interessante dagen waarin veel informatie vergaard is en weer duidelijk werd dat er geen probleem is dat op zichzelf staat..Dit bracht mij tot het volgen van een dagcursus over natuurlijke voeding voor paarden en afgelopen week de Gemmo Therapie. Een bewezen methode om in bepaalde situatie als ondersteuning voor Lymfe Drainage of massage in te zetten.

 

Er is nog plaats…….flyer_intutiefcommunicerenmetdieren_mei2015_def_JPEG

 

Uitbreiding van vaardigheden !

Uitbreiding van vaardigheden !

 

Paard in Beeld – dé krant voor paardenliefhebbers in Twente      jan. 2015paard in beeld jan.2015

 

16-12-2014   Doe eens gek ! We hebben een mobiel Paardenthermium, oftewel een infrarood trailer, gehuurd. Vorige week hebben we hem mogen uitproberen en dit is echt een aanvulling op de Jack Meagher Massage. Ook proberen ? Neem even contact met ons op: voor € 10,– kan je paard of pony er een half uur in staan.

paardenthermium

 

Zondag 6 juli 2014 werd het jaarlijkse evenement Paard & Plezier in Kootwijk gehouden. Paard en Plezier is een veelzijdig evenement voor een leuke dag uit.

LOGO-e1385152045309-300x241

Samen met collega’s Tessa FlosFenke Esselink en Kim vd Heide was ik aanwezig en hebben we een clinic verzorgd waarbij we stil hebben gestaan bij veel voorkomende bewegingsproblemen. De verantwoordelijke spieren werden besproken en we hebben laten zien en voelen wat er aan gedaan kan worden door een Jack Meagher therapeut en wat je zelf kan doen.

 

Artikel in Paard in Beeld – dé krant voor paardenliefhebbers in Twente       7 april 2014

Redactioneel Paard in Beeld april 2014

 

Waarom met een krukje opstappen ?                               15-02-2014

Nog steeds zijn er ruiters/amazones die niet met een krukje opstappen ?  Misschien kunnen de beelden in dit filmpje je overtuigen dat dat écht beter is ….  Je ziet wat er gebeurt als je zonder krukje opstapt: een enorme, eenzijdige en onnodige belasting voor de rug van je paard.

 

01-02-2014   dag Papendal – congres voor sportmasseurs

Zaterdag met collega (paarden) sportmasseur, Tessa Flos, naar het jubileum congres van de NGS (Nederlands genootschap voor sportmassage) geweest. Leuke en leerzame workshops gevolgd en veel  inspiratie en positieve energie opgedaan ! Onderwerpen als samenwerking in de sportzorgketen, (sport)blessures van dag 1 tot herstel, lage rugklachten en triggerpoint therapie (humaan) kwamen o.a. aan de orde.

Heel veel mensen hebben last van lage rugklachten; wist u dat ca. 90% van deze  klachten aspecifiek zijn ? Dat wil zeggen dat er geen diagnose kan worden gesteld. Er is nl. een grote verscheidenheid aan mogelijke oorzaken zoals instabiliteit (balans, evenwicht) van romp en bekken. Belangrijk is niet alleen het probleem te behandelen maar juist ook te kijken waardoor het probleem ontstaat. Bv. Kan een instabiliteit opgelost worden door specifieke training of is er een reden wat dat blokkeert !  Met massage kan je pijnklachten verminderen, maar als de oorzaak niet wordt weggehaald zal de blessure / pijnklacht steeds terugkeren. Stap op de goede weg, ik help u graag de oorzaak van deze klachten te vinden, zo mogelijk op te lossen of met deze klachten om te gaan en pijn te verminderen. Samenwerking van specialismen vind ik erg belangrijk, zo nodig zal ik u adviseren een andere specialist (bv. podotherapeut of fysiotherapeut) te raadplegen.

 

 

kerst - nwjr 2014

 

 

Het was al ‘even’ in de planning: een nieuw, eigen logo !     8-10-13

Ontworpen door José Smalbrugge van Horse Trailer Design.  Om alles in dezelfde stijl door te voeren moet er ook het een en ander op de site worden aangepast. U had het misschien al gezien of wat gemist; komende tijd wordt er aan gewerkt om de site weer optimaal te maken …

logo nieuw

 

 

Goed resultaat veulen                                                            03-07-2013

Na een ongelukkig voorval in het land met duidelijke verwonding aan de hals bleef het veulen hoog in de hals lopen en duidelijk korter in het voorbeen dan voorheen. Door direct te behandelen en de spierproblemen op te lossen zijn de kansen van dit veulen als toekomstig sportpaard duidelijk vergroot.

In het land een klap op de hals gehad. Na herstel bleef de hals stijf wat de beweging niet ten goede kwam. Na massage liet het spierweefsel vlot los en kon het veulen weer goed bewegen.

 

Jonge paarden                                                                                         16 juni 2013

Vorige week belde de eigenaar van een jong paard dat sinds kort zadelmak is. Het paard was niet altijd makkelijk, gestrest, wilde nauwelijks linksom en liep nu kreupel. Ik trof een jong, wat onzeker paard aan dat letterlijk stijf stond van de spierproblemen.  Uit het verhaal bleek dat er de nodige problemen in de opfok waren geweest. Na de 1e keer masseren liep het paard direct linksom, 1 week later liep het niet meer kreupel en kreeg ruimte in de beweging. Gisteren stond ze buiten bij het hek op me te wachten… een stuk rustiger; het herstel proces van de spierbalans is in gang gezet en met de juiste training zal dit paard zich zonder spierpijn verder kunnen ontwikkelen.

Als je je realiseert dat spierproblemen voornamelijk ontstaan door valpartijen, vastliggen, trailerongeluk, in de sloot vallen op hoge snelheid wegglijden etc, kun je je voorstellen dat vooral jonge paarden hier vatbaar voor zijn. Denk maar aan deze paarden in groepen in de opfok – het ene paard heeft meer pech dan de andere. Het is daarom van groot belang dat het jonge paard uit preventieve overweging al manueel  nagekeken wordt en een paar keer gemasseerd door een Happy-Athlete /Jack Meagher masseur. Het voorkomt stress en onveilige situaties. Pijn veroorzaakt nu eenmaal dat paarden willen vluchten en onberekenbaar worden. Een jong paard is een heel puur wezen en reageert instinctief op pijn en ongemak. Pijn in de spieren kan heel indringend zijn. Wacht daarom niet af maar handel preventief !

 

 

Waardebon gewonnen tijdens het “lente” concours van de Hertruiters ?      1-03-13

Gefeliciteerd !  Een unieke gelegenheid om kosteloos (tot straal van 20 km.)  en vrijblijvend uw paard  of pony een effectieve massage te laten ondergaan.

 

 

Stap op de goede weg in 2013  ….                                                   3-01-13

Allereerst wensen wij u en uw paard een gezond, sportief, maar vooral een goed lopend 2013 toe !

Tijdens de Helderse Dressuurdagen  2012 hebben we extra ereprijzen in de vorm van waardebonnen voor Paarden SportmassageStress-Point Therapy Methode Jack Meagher beschikbaar gesteld. Voor de winnaars die deze methode van paarden massage nog niet uit eigen ervaring kennen een stap op de weg om hier mee kennis te maken.

De site is weer aangevuld met nieuwe informatie en de menu’s zijn aangepast. Stap voor stap leer ik het programma beter kennen en heb er inmiddels een paar foto’s op kunnen plaatsen. Net als het herstel proces van spieren gaat het maken van een site niet in één keer….

 

 

Het is gelukt; we zijn online ….                                                        9-12-12                                                              

René, hartelijk dank voor al je hulp. Zonder jou was de site niet in zo’n korte periode gerealiseerd. Je hebt me er toe aangezet om zelf aan de slag te gaan en dankzij de regen vandaag ben ik een heel eind gekomen.  Het zal niet eenvoudig zijn alle pagina’s met goede informatie te vullen, maar na deze stap heb ik er vertrouwen in dat dat ook lukt.